Menu
Cosul tau

Articole - artrita RSS Feed

21 sept. Simptomele artritei coloanei vertebrale
0 3494
Artrita coloanei vertebrale cauzează rigiditate și dureri lombare. Rigiditatea este cea mai pronunțată atunci când pacientul se scoală dimineața, se ameliorează odată cu desfășurarea activității și ..
13 sept. Artrita reumatoidă a coloanei vertebrale
0 5834
Artrita reumatoidă este o afecțiune care cauzează distrugerea articulațiilor din corp. Afecțiunea poate apărea la nivelul oricărei articulații din corp și produce cel mai adesea simptome la nivelul ar..
13 sept. Utilizarea sigură a suplimentelor cu glucozamină și sulfat de condroitină
0 6647
Pacienții trebuie să consulte întotdeauna un cadru medical înainte de a-și schimba dieta sau de a lua orice medicamente eliberate fără rețetă sau suplimente alimentare (denumite și suplimente nutritiv..
13 sept. Intervenția chirurgicală în osteoartrită
0 1665
Deși osteoartrita tinde să fie cronică, simptomele sunt rareori progresive și rareori necesită intervenția chirurgicală la nivelul articulațiilor dureroase ale coloanei vertebrale.Intervenția chirurgi..
12 sept. Osteoartrita coloanei vertebrale
0 2957
Artrita este cea mai comună cauză a durerii lombare, în special în cazul persoanelor cu vârsta peste 50 de ani. Zona lombară conține cinci seturi de fațete articulare, una pe partea stângă și una pe p..
12 sept. Medicamente pentru osteoartrită
0 2097
Pentru controlarea durerii asociate cu artrita coloanei vertebrale se folosesc multe medicamente diferite. Doi factori importanți care trebuie luați în considerare la alegerea medicamentelor sunt nive..
24 iun. Tratamente nechirurgicale pentru osteoartrită
0 1453
Sunt disponibile câteva opțiuni de îngrijire conservatoare (nechirurgicală), care reprezintă prima linie de tratament care ajută la atenuarea durerii și rigidității cauzate de artrita coloanei vertebr..
24 iun. Osteoartrita fațetelor articulare
1 1666
Osteoartrita (artrita degenerativă) poate cauza uzura cartilajului dintre fațetele articulare. Atunci când articulațiile se mișcă, absența cartilajului cauzează durere, precum și pierderea capacității..
24 iun. Tratamente alternative și conservatoare adiționale pentru osteoartrită
0 1472
În plus față de tratamentele discutate în primele patru pagini ale acestui articol, mulți pacienți care suferă de osteoartrită și discuri degenerative relatează că o parte sau toate ..
21 iun. Eficiența glucozaminei și a sulfatului de condroitină în osteoartrită
0 2032
Medicina convențională nu dispune încă de un tratament demonstrat pentru oprirea sau încetinirea progresiei osteoartritei.Suplimentele alimentare cu glucozamină și sulfat de condroitină au apărut ca a..
20 iun. Osteoartrita – Ghid complet de tratament
0 2684
Deși în prezent nu există niciun tratament demonstrat pentru oprirea sau încetinirea progresiei osteoartritei coloanei vertebrale, există tratamente pentru atenuarea durerii și a celorlalte simptome a..
20 iun. Exerciții fizice pentru osteoartrită
0 1921
Această categorie de tratament se axează pe condiția fizică generală, precum și pe activități specifice de creștere a forței mușchilor din jurul articulațiilor artritice, pe creșterea mobilității arti..
03 iun. Osteoartrita cervicală (artrita gâtului)
0 4799
Osteoartrita apare atunci când cartilajul protector dintr-o articulație începe să se uzeze și nu mai facilitează mișcarea lină dintre oase, ceea ce poate rezulta, în final, în umflarea articulației și..
03 iun. Diagnosticarea artritei coloanei vertebrale
0 2310
Orice persoană care suferă de durere sau rigiditate lombară mai mult de două săptămâni ar trebui să consulte un medic pentru o evaluare medicală.
Procesul tripartit de diagnostic..
02 iun. Spondilita anchilozantă
0 1576
Spondilita anchilozantă (SA) este un tip de artrită care afectează în principal coloana vertebrală. Boala este caracterizată de inflamație, precum și de rigiditatea și durerea rezultate la nivelul art..
02 iun. Cauzele pintenilor osoși
0 1437
Există mai multe afecțiuni comune ale coloanei vertebrale care au legătură cu dezvoltarea pintenilor osoși, inclusiv osteoartrita și stenoza coloanei vertebrale. Osteoartrita  ..
09 apr. Adevărul despre sciatică: genetică, probleme lombare, piriformis, artrită și altele
0 2209
Adevăr: nervul sciatic pornește din zona lombară și se întinde până la degetele de la picioareNervul sciatic se află în fața mușchiului piriformis (în adâncimea fesei) și include ultimii doi nervi de ..
08 mar. Ce este boala discului degenerativ (BDD)?
0 2445
Coloana vertebrala este compusa dintr-o serie de oase care se numesc vertebre, legate intre ele printr-un disc intervertebral, format dintr-un inel exterior fibros si rezistent si un tesut gelatinos e..
Se afişează de la 1 la 18 din 18 (1 pagini)