Durerea este cel mai comun simptom al unei hernii de disc toracice şi poate fi izolată în partea superioară a spatelui sau radia într-un tipar dermatomatal (rădăcină unică a nervului). Durerea toracică de spate poate fi exacerbată la tuse sau strănut.

 

Durerea radiantă poate fi percepută în piept sau burtă, şi duce la un diagnostic diferit ce va trebui să includă o evaluare a inimii, plămânilor, rinichilor şi a tulburărilor gastrointestinale precum şi a altor cauze musculoscheletale ce nu au legătură cu coloana.

Coloana poate prezenta multe tulburări cu simptome similare de dureri în partea superioară a spatelui şi/sau dureri radiante, precum fractura coloanei vertebrale (ex. de la osteoporoză), infecţii, tumori şi anumite tulburări metabolice.

 

Dacă hernia de disc are loc în zona măduvei spinării, hernia de disc toracică poate include şi  mielopatie  (disfuncţia măduvei spinării) Acest lucru poate fi evident prin tulburări senzoriale (precum amorţeală) sub nivelul de compresie, dificultăţi de echilibru şi mers, slăbiciunea extremităţilor inferioare sau disfuncţii ale intestinului şi vezicii urinare.

Simptome obişnuite ale herniei de disc toracice

Simptomele herniei de disc toracice sunt deseori corelate cu mărimea şi localizarea herniei de disc. Materialul herniat poate ieşi în afară în direcţie centrală, laterală sau central-laterală, majoritatea având o componentă centrală.

Simptomele tipice pentru fiecare includ:

  • Ieşirea în afară centrală a discului Acest tip de hernie produce, de obicei, dureri în partea superioară a spatelui şi/sau mielopatie, în funcţie de mărimea  herniei de disc şi presiunea de pe măduva spinării. Există spaţiu limitat în jurul măduvei spinării în  coloana vertebrală toracică, prin urmare, o hernie toracică de disc poate pune presiune pe măduva spinării şi afecta funcţia aferentă a nervilor. În cazuri grave, o hernie de disc toracică poate duce la paralizie de la brâu în jos.

  • Hernie de disc laterală Atunci când hernia este laterală, discul cu hernie toracică este mai probabil să afecteze rădăcina nervului în ieşire la acel nivel al coloanei şi să producă durere radiantă a peretelui pieptului sau abdominală.

  • Hernie de disc centro-laterală. Acest tip de hernie de disc toracică ar putea prezenta orice combinaţie de simptome de durere în partea superioară a spatelui, durere radiantă sau mielopatie.