Meniu
Your Cart

Hernia de disc RSS Feed

  Se pot folosi mulți termeni pentru a descrie problemele cu un disc intervertebral și cu durerea discală, toți putând fi folosiți în mod diferit și, câteodată, interschimbabil. Câțiva termeni utilizați în general sunt:  

  Hernie de disc, Nerv ciupit, Disc rupt/fisurat, Disc bombat, Protruzie discală, Disc deplasat

  28 May 3 semne de avertizare că aveți un disc deplasat sau degenerat
  Dragus Marcel 0 646
  Discurile spinale - care servesc ca „perne” între corpurile vertebrele - uneori se pot rupe și scurge în materialul interior care împinge în exterior și / sau irită rădăcinile nervoase din apropiere, ..
  27 May Anatomia herniei de disc
  Dragus Marcel 0 421
  Hernia de disc este în mod obișnuit rezultatul uzurii sau rănirii. Citiți mai departe pentru o prezentare generală utilă a modului în care apare hernia de disc: Structura unui discFiecare dintre discu..
  27 May Semne ale herniei de disc la nivelul coloanei lombare și cervicale
  Dragus Marcel 0 548
  Herniile de disc pot provoca o varietate de simptome, dar aceste simptome pot varia în funcție de locul în care este localizată hernia de disc, la nivelul coloanei vertebrale. În cele ce urmează, vom ..
  26 May Operația herniei de disc toracice
  Dragus Marcel 0 479
  Operația herniei de disc toracacice este indicată doar în cazuri rare, atunci când hernia de disc duce la mielopatie (disfuncție a măduvei spinării), deficite neurologice progresive sau dureri intoler..
  24 May Dureri de spate datorate herniei de disc toracice
  Dragus Marcel 0 476
  Hernia de disc din partea superioară a spatelui poate să apară atunci când materialul gelatinos interior al unui disc intervertebral împinge din interiorul discului. Un hernia de disc toracic poate pr..
  22 May Activități zilnice pentru a evita hernia de disc
  Dragus Marcel 0 404
  Majoritatea persoanelor cu hernie de disc în partea inferioară a spatelui simt o durere ușoară timp de 6 săptămâni. Cu toate acestea, acest lucru poate fi chinuitor - mai ales dacă acea persoană se mi..
  22 May 3 exerciții pentru hernia de disc, în picioare sau șezând
  Dragus Marcel 0 1626
  Exercițiile care ajută la diminuarea durerii provocată de hernia de disc lombară pot fi dificil de găsit - mai ales în cazul în care căutați acele exerciții pe care să nu trebuiască să le efectuați pe..
  17 May Diagnosticarea herniei de disc toracice
  Dragus Marcel 0 375
  Primul pas în diagnosticarea unei hernii de disc toracice include un bun istoric medical al pacientului şi examinare fizică. Medicul va începe prin a înţelege mai bine simptomele pacientului, incluzân..
  16 May Cauze ale herniei de disc toracice
  Dragus Marcel 0 402
  Atunci când nucleul intern al oricărui disc între cele 12 vertebre ale coloanei vertebrale toracice iese în afară prin nucleul extern şi irită o rădăcină a unui nerv al coloanei vertebrale din apropie..
  13 May Tratament hernie de disc toracică
  Dragus Marcel 0 435
  Majoritatea simptomelor herniei de disc toracice pot fi tratate fără chirurgie toracică. Există o varietate de opţiuni de tratament non-chirurgical ce pot fi încercate, şi deseori pacienţii vor trebui..
  12 May Simptome hernie de disc toracică
  Dragus Marcel 0 2664
  Durerea este cel mai comun simptom al unei hernii de disc toracice şi poate fi izolată în partea superioară a spatelui sau radia într-un tipar dermatomatal (rădăcină unică a nervului). Durerea toracic..
  10 May Opţiuni chirurgicale pentru hernia de disc
  Dragus Marcel 0 391
  În cazul în care cursul tratamentelor non-chirurgicale (în general între patru şi şase săptămâni) nu este eficient pentru ameliorarea durerii produse de hernia de disc, intervenţia chirurgicală de dec..
  09 May Tratamente chirurgicale pentru hernia de disc lombară
  Dragus Marcel 0 369
  Obiectivul intervenţiei chirurgicale pentru hernia de disc lombară este eliminarea porţiunii de disc care afectează rădăcina nervului (de obicei între 5% şi 10% din disc). Opţiuni chirurgicale pentru ..
  08 May Intervenţia chirurgicală a coloanei vertebrale pentru hernie de disc cervicală
  Dragus Marcel 0 1041
  Majoritatea episoadelor de durere de braţe produse de hernie de disc cervicală se vor rezolva într-o perioadă de câteva săptămâni până la câteva luni. Însă dacă durerea ţine mai mult de 6 până la 12 s..
  07 May Intervenţia chirurgicală pentru hernia de disc lombară
  Dragus Marcel 0 838
  Dacă durerea sau alte simptome ale herniei de disc lombare persistă după şase săptămâni, intervenţia chirurgicală este deseori luată în considerare. Hernia de disc lombară este deseori cel mai întâlni..
  06 May Tratamentul nechirurgical al herniei de disc lombare
  Dragus Marcel 0 951
  Majoritatea cazurilor de simptome de hernie de disc lombară se rezolvă de la sine în şase săptămâni, aşa că deseori pacienţilor li se recomandă să înceapă cu tratamente non-chirurgicale. Însă acest lu..
  30 Apr Tratamentul conservator pentru o hernie de disc cervicală
  Dragus Marcel 0 586
  Majoritatea timpului, durerea brațului care provine de la o hernie de disc cervicală, poate fi controlată cu medicație, iar doar tratamentele nechirurgicale (denumite și conservatoare) sunt suficiente..
  30 Apr Tratamente nechirurgicale pentru o hernie de disc lombară
  Dragus Marcel 0 477
  În primele șase săptămâni este rezonabil să încercați diferite medicamente, modalități și terapii pentru a încerca să atenuați durerea de la hernia de disc lombară și să acordați herniei de disc timp ..
  22 Apr Tratamentele pentru hernie de disc versus cele pentru boala degenerativă de disc
  Dragus Marcel 0 671
  Diagnosticarea exactă a cauzei subiacente a durerii și a altor simptome este vitală, deoarece diagnosticul dictează opțiunile de tratament eficiente.Spre exemplu, tratarea unei hernii de disc lombare ..
  22 Apr Teste diagnostice pentru hernia de disc cervicală
  Dragus Marcel 0 602
  După controlul inițial, pot fi necesare teste diagnostice speciale, de imagistică pentru o mai bună diagnosticare a herniei de disc cervicale.RMN-ul pentru identificarea unei hernii de disc cervicaleC..
  22 Apr Perspective și sfaturi referitoare la herniile de disc
  Dragus Marcel 1 501
  Durerea și alte simptome generate de o hernie de disc cervicală sau lombară pot fi înțelese greșit atât de cadrele medicale și profesioniștii din domeniul sănătății, cât și de pacienți. Această confuz..
  21 Apr Simptomele herniei de disc lombare
  Dragus Marcel 0 1080
  Simptomele herniei de disc lombare variază semnificativ, de la durere moderată în zona spatelui și feselor până la amorțeală și slăbiciune generalizate, care necesită îngrijire medicală imediată. În m..
  19 Apr Hernia de disc lombară: ce ar trebui să știți
  Dragus Marcel 0 678
  Discurile intervertebrale joacă un rol esențial în zona lombară, deoarece absorb șocurile dintre vertebre, susținând partea superioară a corpului și permițând o gamă largă de mișcări în toate direcții..
  19 Apr Hernia de disc lombară: cauze și factori de risc
  Dragus Marcel 0 502
  Durerea cauzată de o hernie de disc lombară poate părea să apară brusc, însă este, de obicei, rezultatul unui proces treptat.Discurile intervertebrale ale copiilor au un conținut ridicat de apă, ceea ..
  19 Apr Diagnosticarea afecțiunilor discurilor (discopatiei)
  Dragus Marcel 0 344
  Procesele de diagnosticare atât pentru boala degenerativă de disc, cât și pentru hernia de disc includ o gamă de metode care confirmă faptul că discul este sursa durerii, precum și mecanica și anatomi..
  Afişare 1 - 25 din 31 (2 pagini)