Există mai multe afecțiuni comune ale coloanei vertebrale care au legătură cu dezvoltarea pintenilor osoși, inclusiv osteoartrita și stenoza coloanei vertebrale.

 

Osteoartrita

 

Denumirile date adesea modificărilor de către furnizorii de servicii medicale sunt „artrita coloanei vertebrale” sau „osteoartrita fațetelor articulare”. Această afecțiune este o cauză comună a durerii de spate în cazul pacienților mai în vârstă (peste 55 sau 60 de ani).

 

Osteoartrita poate cauza rigiditate și durere lombară care este, de obicei, mai pronunțată dimineața, se ameliorează după mișcare și se înrăutățește iar spre sfârșitul zilei.

 

Cea mai comună cauză a osteoartritei cervicale și lombare este o predispoziție genetică. De obicei, simptomele de osteoartrită pot apărea la pacienți cu vârsta între 45 și 55 de ani.

Bărbații sunt mai predispuși să prezinte mai timpuriu simptome care țin de artrită, însă incidența și gravitatea acestor simptome la femeile care au trecut de menopauză și care au coloane vertebrale în curs de rigidizare (formare accelerată de pinteni osoși) se apropie rapid de incidența și gravitatea la bărbați.

 

Stenoza coloanei vertebrale

 

Câteodată, mărirea osului poate duce la îngustarea canalului vertebral și poate avea ca rezultat stenoza coloanei vertebrale.

 

Această afecțiune poate cauza ciupirea nervului, ceea ce provoacă durere de-a lungul picioarelor. Durerea se înrăutățește atunci când pacientul stă în picioare și merge și se ameliorează atunci când pacientul stă jos. Stenoza coloanei vertebrale nu poate fi prevenită, însă cu siguranță poate fi gestionată.