Meniu
Your Cart

Artrita RSS Feed

21 Sep Opțiuni de tratament pentru pintenii osoși (osteofite)
Dragus Marcel 0 910
Tratamente nechirurgicale pentru pintenii osoși.
Majoritatea pacienților care suferă de compresia și iritația ușoară sau moderată a nervilor, cauzate de pintenii osoși, își pot gestiona simptomele efi..
21 Sep Simptomele artritei coloanei vertebrale
Dragus Marcel 0 920
Artrita coloanei vertebrale cauzează rigiditate și dureri lombare. Rigiditatea este cea mai pronunțată atunci când pacientul se scoală dimineața, se ameliorează odată cu desfășurarea activității și ..
20 Sep Simptomele și diagnosticarea problemelor fațetelor articulare
Dragus Marcel 0 626
Afecțiunile fațetelor articulare sunt printre cele mai comune probleme debilitante și recurente ale zonei lombare și ale gâtului și pot cauza simptome și dizabilități grave. Cu toate acestea, proble..
20 Sep Opțiunile de tratament pentru durerea la nivelul fațetelor articulare
Dragus Marcel 0 653
Pentru a întrerupe ciclul durerii recurente și acute de la nivelul fațetelor articulare se pot utiliza cu succes mai multe tratamente. Multe din acestea calmează temporar durerea (parțial sau chiar în..
13 Sep Artrita reumatoidă a coloanei vertebrale
Dragus Marcel 0 1126
Artrita reumatoidă este o afecțiune care cauzează distrugerea articulațiilor din corp. Afecțiunea poate apărea la nivelul oricărei articulații din corp și produce cel mai adesea simptome la nivelul ar..
13 Sep Utilizarea sigură a suplimentelor cu glucozamină și sulfat de condroitină
Dragus Marcel 0 981
Pacienții trebuie să consulte întotdeauna un cadru medical înainte de a-și schimba dieta sau de a lua orice medicamente eliberate fără rețetă sau suplimente alimentare (denumite și suplimente nutritiv..
13 Sep Intervenția chirurgicală în osteoartrită
Dragus Marcel 0 551
Deși osteoartrita tinde să fie cronică, simptomele sunt rareori progresive și rareori necesită intervenția chirurgicală la nivelul articulațiilor dureroase ale coloanei vertebrale.Intervenția chirurgi..
12 Sep Osteoartrita coloanei vertebrale
Dragus Marcel 0 712
Artrita este cea mai comună cauză a durerii lombare, în special în cazul persoanelor cu vârsta peste 50 de ani. Zona lombară conține cinci seturi de fațete articulare, una pe partea stângă și una pe p..
12 Sep Cercetări cu privire la suplimentele cu glucozamină și sulfat de condroitină
Dragus Marcel 0 583
Efectele suplimentelor alimentare asupra sănătății coloanei vertebrale și, în special, asupra osteoartritei coloanei vertebrale au fost cercetate destul de puțin până în prezent. În acest moment, stud..
12 Sep Medicamente pentru osteoartrită
Dragus Marcel 0 547
Pentru controlarea durerii asociate cu artrita coloanei vertebrale se folosesc multe medicamente diferite. Doi factori importanți care trebuie luați în considerare la alegerea medicamentelor sunt nive..
25 Jun Tulburări ale fațetelor articulare și durerea de spate
0 834
Aproape fiecare nivel flexibil sau mobil al coloanei vertebrale (cu excepția ultimei vertebre de sus) este alcătuit din aceleași elemente, printre care:·      Corpul vertebral, elementele osoase ale c..
24 Jun Tratamente nechirurgicale pentru osteoartrită
Dragus Marcel 0 559
Sunt disponibile câteva opțiuni de îngrijire conservatoare (nechirurgicală), care reprezintă prima linie de tratament care ajută la atenuarea durerii și rigidității cauzate de artrita coloanei vertebr..
24 Jun Osteoartrita fațetelor articulare
Dragus Marcel 1 600
Osteoartrita (artrita degenerativă) poate cauza uzura cartilajului dintre fațetele articulare. Atunci când articulațiile se mișcă, absența cartilajului cauzează durere, precum și pierderea capacității..
24 Jun Tratamente alternative și conservatoare adiționale pentru osteoartrită
Dragus Marcel 0 553
În plus față de tratamentele discutate în primele patru pagini ale acestui articol, mulți pacienți care suferă de osteoartrită și discuri degenerative relatează că o parte sau toate ..
21 Jun Eficiența glucozaminei și a sulfatului de condroitină în osteoartrită
Dragus Marcel 0 598
Medicina convențională nu dispune încă de un tratament demonstrat pentru oprirea sau încetinirea progresiei osteoartritei.Suplimentele alimentare cu glucozamină și sulfat de condroitină au apărut ca a..
20 Jun Osteoartrita – Ghid complet de tratament
Dragus Marcel 0 909
Deși în prezent nu există niciun tratament demonstrat pentru oprirea sau încetinirea progresiei osteoartritei coloanei vertebrale, există tratamente pentru atenuarea durerii și a celorlalte simptome a..
20 Jun Exerciții fizice pentru osteoartrită
Dragus Marcel 0 605
Această categorie de tratament se axează pe condiția fizică generală, precum și pe activități specifice de creștere a forței mușchilor din jurul articulațiilor artritice, pe creșterea mobilității arti..
04 Jun Simptomele clinice ale pintenilor osoși
Dragus Marcel 0 542
Pe măsură ce fațetele articulare se inflamează, iar mușchii gâtului și spatelui se irită, este foarte comună apariția durerii de spate sau la nivelul gâtului. Simptomele tipice acuzate de pacienți inc..
04 Jun Diagnosticarea pintenilor osoși
Dragus Marcel 0 524
Evaluarea de diagnosticare începe cu examenul clinic.  Prestatorul de servicii de sănătate ar trebui să desfășoare o evaluare detaliată neurologică și a coloanei vertebrale pentru a vedea dacă există ..
04 Jun Pintenii osoși (osteofitele) și durerea de spate
Dragus Marcel 0 1055
Multor pacienți li se spune că au pinteni osoși la nivelul spatelui sau gâtului, sugerându-se că pintenii osoși sunt cauza durerii lor de spate. Totuși, pintenii osoși în sine indică..
03 Jun Osteoartrita cervicală (artrita gâtului)
Dragus Marcel 0 1210
Osteoartrita apare atunci când cartilajul protector dintr-o articulație începe să se uzeze și nu mai facilitează mișcarea lină dintre oase, ceea ce poate rezulta, în final, în umflarea articulației și..
03 Jun Diagnosticarea artritei coloanei vertebrale
Dragus Marcel 0 883
Orice persoană care suferă de durere sau rigiditate lombară mai mult de două săptămâni ar trebui să consulte un medic pentru o evaluare medicală.
Procesul tripartit de diagnostic..
02 Jun Spondilita anchilozantă
Dragus Marcel 0 647
Spondilita anchilozantă (SA) este un tip de artrită care afectează în principal coloana vertebrală. Boala este caracterizată de inflamație, precum și de rigiditatea și durerea rezultate la nivelul art..
02 Jun Cauzele pintenilor osoși
Dragus Marcel 0 561
Există mai multe afecțiuni comune ale coloanei vertebrale care au legătură cu dezvoltarea pintenilor osoși, inclusiv osteoartrita și stenoza coloanei vertebrale. Osteoartrita  ..
Afişare 1 - 24 din 24 (1 pagini)