Meniu
Cosul tau

Artrita RSS Feed

13 Sep Artrita reumatoidă a coloanei vertebrale
Dr.Dragus Marcel 0 6
Artrita reumatoidă este o afecțiune care cauzează distrugerea articulațiilor din corp. Afecțiunea poate apărea la nivelul oricărei articulații din corp și produce cel mai adesea simptome la nivelul ar..
13 Sep Utilizarea sigură a suplimentelor cu glucozamină și sulfat de condroitină
Dr.Dragus Marcel 0 7
Pacienții trebuie să consulte întotdeauna un cadru medical înainte de a-și schimba dieta sau de a lua orice medicamente eliberate fără rețetă sau suplimente alimentare (denumite și suplimente nutritiv..
13 Sep Intervenția chirurgicală în osteoartrită
Dr.Dragus Marcel 0 9
Deși osteoartrita tinde să fie cronică, simptomele sunt rareori progresive și rareori necesită intervenția chirurgicală la nivelul articulațiilor dureroase ale coloanei vertebrale.Intervenția chirurgi..
12 Sep Osteoartrita coloanei vertebrale
Dr.Dragus Marcel 0 56
Artrita este cea mai comună cauză a durerii lombare, în special în cazul persoanelor cu vârsta peste 50 de ani. Zona lombară conține cinci seturi de fațete articulare, una pe partea stângă și una pe p..
12 Sep Cercetări cu privire la suplimentele cu glucozamină și sulfat de condroitină
Dr.Dragus Marcel 0 41
Efectele suplimentelor alimentare asupra sănătății coloanei vertebrale și, în special, asupra osteoartritei coloanei vertebrale au fost cercetate destul de puțin până în prezent. În acest moment, stud..
12 Sep Medicamente pentru osteoartrită
Dr.Dragus Marcel 0 36
Pentru controlarea durerii asociate cu artrita coloanei vertebrale se folosesc multe medicamente diferite. Doi factori importanți care trebuie luați în considerare la alegerea medicamentelor sunt nive..
25 Jun Tulburări ale fațetelor articulare și durerea de spate
0 244
Aproape fiecare nivel flexibil sau mobil al coloanei vertebrale (cu excepția ultimei vertebre de sus) este alcătuit din aceleași elemente, printre care:·      Corpul vertebral, elementele osoase ale c..
24 Jun Tratamente nechirurgicale pentru osteoartrită
Dr.Dragus Marcel 0 161
Sunt disponibile câteva opțiuni de îngrijire conservatoare (nechirurgicală), care reprezintă prima linie de tratament care ajută la atenuarea durerii și rigidității cauzate de artrita coloanei vertebr..
24 Jun Osteoartrita fațetelor articulare
Dr.Dragus Marcel 1 146
Osteoartrita (artrita degenerativă) poate cauza uzura cartilajului dintre fațetele articulare. Atunci când articulațiile se mișcă, absența cartilajului cauzează durere, precum și pierderea capacității..
24 Jun Tratamente alternative și conservatoare adiționale pentru osteoartrită
Dr.Dragus Marcel 0 163
În plus față de tratamentele discutate în primele patru pagini ale acestui articol, mulți pacienți care suferă de osteoartrită și discuri degenerative relatează că o parte sau toate ..
21 Jun Eficiența glucozaminei și a sulfatului de condroitină în osteoartrită
Dr.Dragus Marcel 0 178
Medicina convențională nu dispune încă de un tratament demonstrat pentru oprirea sau încetinirea progresiei osteoartritei.Suplimentele alimentare cu glucozamină și sulfat de condroitină au apărut ca a..
20 Jun Osteoartrita – Ghid complet de tratament
Dr.Dragus Marcel 0 208
Deși în prezent nu există niciun tratament demonstrat pentru oprirea sau încetinirea progresiei osteoartritei coloanei vertebrale, există tratamente pentru atenuarea durerii și a celorlalte simptome a..
20 Jun Exerciții fizice pentru osteoartrită
Dr.Dragus Marcel 0 166
Această categorie de tratament se axează pe condiția fizică generală, precum și pe activități specifice de creștere a forței mușchilor din jurul articulațiilor artritice, pe creșterea mobilității arti..
04 Jun Simptomele clinice ale pintenilor osoși
Dr.Dragus Marcel 0 152
Pe măsură ce fațetele articulare se inflamează, iar mușchii gâtului și spatelui se irită, este foarte comună apariția durerii de spate sau la nivelul gâtului. Simptomele tipice acuzate de pacienți inc..
04 Jun Diagnosticarea pintenilor osoși
Dr.Dragus Marcel 0 159
Evaluarea de diagnosticare începe cu examenul clinic.  Prestatorul de servicii de sănătate ar trebui să desfășoare o evaluare detaliată neurologică și a coloanei vertebrale pentru a vedea dacă există ..
04 Jun Pintenii osoși (osteofitele) și durerea de spate
Dr.Dragus Marcel 0 229
Multor pacienți li se spune că au pinteni osoși la nivelul spatelui sau gâtului, sugerându-se că pintenii osoși sunt cauza durerii lor de spate. Totuși, pintenii osoși în sine indică..
03 Jun Osteoartrita cervicală (artrita gâtului)
Dr.Dragus Marcel 0 227
Osteoartrita apare atunci când cartilajul protector dintr-o articulație începe să se uzeze și nu mai facilitează mișcarea lină dintre oase, ceea ce poate rezulta, în final, în umflarea articulației și..
03 Jun Diagnosticarea artritei coloanei vertebrale
Dr.Dragus Marcel 0 218
Orice persoană care suferă de durere sau rigiditate lombară mai mult de două săptămâni ar trebui să consulte un medic pentru o evaluare medicală.
Procesul tripartit de diagnostic..
02 Jun Spondilita anchilozantă
Dr.Dragus Marcel 0 225
Spondilita anchilozantă (SA) este un tip de artrită care afectează în principal coloana vertebrală. Boala este caracterizată de inflamație, precum și de rigiditatea și durerea rezultate la nivelul art..
02 Jun Cauzele pintenilor osoși
Dr.Dragus Marcel 0 234
Există mai multe afecțiuni comune ale coloanei vertebrale care au legătură cu dezvoltarea pintenilor osoși, inclusiv osteoartrita și stenoza coloanei vertebrale. Osteoartrita  ..
Afişare 1 - 20 din 20 (1 pagini)