Meniu
Cosul tau

Artrita RSS Feed

25 Jun Tulburări ale fațetelor articulare și durerea de spate
0 200
Aproape fiecare nivel flexibil sau mobil al coloanei vertebrale (cu excepția ultimei vertebre de sus) este alcătuit din aceleași elemente, printre care:·      Corpul vertebral, elementele osoase ale c..
24 Jun Tratamente nechirurgicale pentru osteoartrită
Dr.Dragus Marcel 0 130
Sunt disponibile câteva opțiuni de îngrijire conservatoare (nechirurgicală), care reprezintă prima linie de tratament care ajută la atenuarea durerii și rigidității cauzate de artrita coloanei vertebr..
24 Jun Osteoartrita fațetelor articulare
Dr.Dragus Marcel 0 111
Osteoartrita (artrita degenerativă) poate cauza uzura cartilajului dintre fațetele articulare. Atunci când articulațiile se mișcă, absența cartilajului cauzează durere, precum și pierderea capacității..
24 Jun Tratamente alternative și conservatoare adiționale pentru osteoartrită
Dr.Dragus Marcel 0 136
În plus față de tratamentele discutate în primele patru pagini ale acestui articol, mulți pacienți care suferă de osteoartrită și discuri degenerative relatează că o parte sau toate ..
21 Jun Eficiența glucozaminei și a sulfatului de condroitină în osteoartrită
Dr.Dragus Marcel 0 152
Medicina convențională nu dispune încă de un tratament demonstrat pentru oprirea sau încetinirea progresiei osteoartritei.Suplimentele alimentare cu glucozamină și sulfat de condroitină au apărut ca a..
20 Jun Osteoartrita – Ghid complet de tratament
Dr.Dragus Marcel 0 174
Deși în prezent nu există niciun tratament demonstrat pentru oprirea sau încetinirea progresiei osteoartritei coloanei vertebrale, există tratamente pentru atenuarea durerii și a celorlalte simptome a..
20 Jun Exerciții fizice pentru osteoartrită
Dr.Dragus Marcel 0 129
Această categorie de tratament se axează pe condiția fizică generală, precum și pe activități specifice de creștere a forței mușchilor din jurul articulațiilor artritice, pe creșterea mobilității arti..
04 Jun Simptomele clinice ale pintenilor osoși
Dr.Dragus Marcel 0 133
Pe măsură ce fațetele articulare se inflamează, iar mușchii gâtului și spatelui se irită, este foarte comună apariția durerii de spate sau la nivelul gâtului. Simptomele tipice acuzate de pacienți inc..
04 Jun Diagnosticarea pintenilor osoși
Dr.Dragus Marcel 0 133
Evaluarea de diagnosticare începe cu examenul clinic.  Prestatorul de servicii de sănătate ar trebui să desfășoare o evaluare detaliată neurologică și a coloanei vertebrale pentru a vedea dacă există ..
04 Jun Pintenii osoși (osteofitele) și durerea de spate
Dr.Dragus Marcel 0 199
Multor pacienți li se spune că au pinteni osoși la nivelul spatelui sau gâtului, sugerându-se că pintenii osoși sunt cauza durerii lor de spate. Totuși, pintenii osoși în sine indică..
03 Jun Osteoartrita cervicală (artrita gâtului)
Dr.Dragus Marcel 0 199
Osteoartrita apare atunci când cartilajul protector dintr-o articulație începe să se uzeze și nu mai facilitează mișcarea lină dintre oase, ceea ce poate rezulta, în final, în umflarea articulației și..
03 Jun Diagnosticarea artritei coloanei vertebrale
Dr.Dragus Marcel 0 190
Orice persoană care suferă de durere sau rigiditate lombară mai mult de două săptămâni ar trebui să consulte un medic pentru o evaluare medicală.
Procesul tripartit de diagnostic..
02 Jun Spondilita anchilozantă
Dr.Dragus Marcel 0 198
Spondilita anchilozantă (SA) este un tip de artrită care afectează în principal coloana vertebrală. Boala este caracterizată de inflamație, precum și de rigiditatea și durerea rezultate la nivelul art..
02 Jun Cauzele pintenilor osoși
Dr.Dragus Marcel 0 202
Există mai multe afecțiuni comune ale coloanei vertebrale care au legătură cu dezvoltarea pintenilor osoși, inclusiv osteoartrita și stenoza coloanei vertebrale. Osteoartrita  ..
Afişare 1 - 14 din 14 (1 pagini)