Menu
Cosul tau

Artrita RSS Feed

21 sept. Opțiuni de tratament pentru pintenii osoși (osteofite)
0 2664
Tratamente nechirurgicale pentru pintenii osoși.
Majoritatea pacienților care suferă de compresia și iritația ușoară sau moderată a nervilor, cauzate de pintenii osoși, își pot gestiona simptomele efi..
21 sept. Simptomele artritei coloanei vertebrale
0 3309
Artrita coloanei vertebrale cauzează rigiditate și dureri lombare. Rigiditatea este cea mai pronunțată atunci când pacientul se scoală dimineața, se ameliorează odată cu desfășurarea activității și ..
20 sept. Simptomele și diagnosticarea problemelor fațetelor articulare
0 1450
Afecțiunile fațetelor articulare sunt printre cele mai comune probleme debilitante și recurente ale zonei lombare și ale gâtului și pot cauza simptome și dizabilități grave. Cu toate acestea, proble..
20 sept. Opțiunile de tratament pentru durerea la nivelul fațetelor articulare
0 1532
Pentru a întrerupe ciclul durerii recurente și acute de la nivelul fațetelor articulare se pot utiliza cu succes mai multe tratamente. Multe din acestea calmează temporar durerea (parțial sau chiar în..
13 sept. Artrita reumatoidă a coloanei vertebrale
0 5461
Artrita reumatoidă este o afecțiune care cauzează distrugerea articulațiilor din corp. Afecțiunea poate apărea la nivelul oricărei articulații din corp și produce cel mai adesea simptome la nivelul ar..
13 sept. Utilizarea sigură a suplimentelor cu glucozamină și sulfat de condroitină
0 6357
Pacienții trebuie să consulte întotdeauna un cadru medical înainte de a-și schimba dieta sau de a lua orice medicamente eliberate fără rețetă sau suplimente alimentare (denumite și suplimente nutritiv..
13 sept. Intervenția chirurgicală în osteoartrită
0 1564
Deși osteoartrita tinde să fie cronică, simptomele sunt rareori progresive și rareori necesită intervenția chirurgicală la nivelul articulațiilor dureroase ale coloanei vertebrale.Intervenția chirurgi..
12 sept. Osteoartrita coloanei vertebrale
0 2788
Artrita este cea mai comună cauză a durerii lombare, în special în cazul persoanelor cu vârsta peste 50 de ani. Zona lombară conține cinci seturi de fațete articulare, una pe partea stângă și una pe p..
12 sept. Cercetări cu privire la suplimentele cu glucozamină și sulfat de condroitină
0 1721
Efectele suplimentelor alimentare asupra sănătății coloanei vertebrale și, în special, asupra osteoartritei coloanei vertebrale au fost cercetate destul de puțin până în prezent. În acest moment, stud..
12 sept. Medicamente pentru osteoartrită
0 1946
Pentru controlarea durerii asociate cu artrita coloanei vertebrale se folosesc multe medicamente diferite. Doi factori importanți care trebuie luați în considerare la alegerea medicamentelor sunt nive..
25 iun. Tulburări ale fațetelor articulare și durerea de spate
0 2610
Aproape fiecare nivel flexibil sau mobil al coloanei vertebrale (cu excepția ultimei vertebre de sus) este alcătuit din aceleași elemente, printre care:·      Corpul vertebral, elementele osoase ale c..
24 iun. Tratamente nechirurgicale pentru osteoartrită
0 1397
Sunt disponibile câteva opțiuni de îngrijire conservatoare (nechirurgicală), care reprezintă prima linie de tratament care ajută la atenuarea durerii și rigidității cauzate de artrita coloanei vertebr..
24 iun. Osteoartrita fațetelor articulare
1 1566
Osteoartrita (artrita degenerativă) poate cauza uzura cartilajului dintre fațetele articulare. Atunci când articulațiile se mișcă, absența cartilajului cauzează durere, precum și pierderea capacității..
24 iun. Tratamente alternative și conservatoare adiționale pentru osteoartrită
0 1389
În plus față de tratamentele discutate în primele patru pagini ale acestui articol, mulți pacienți care suferă de osteoartrită și discuri degenerative relatează că o parte sau toate ..
21 iun. Eficiența glucozaminei și a sulfatului de condroitină în osteoartrită
0 1928
Medicina convențională nu dispune încă de un tratament demonstrat pentru oprirea sau încetinirea progresiei osteoartritei.Suplimentele alimentare cu glucozamină și sulfat de condroitină au apărut ca a..
20 iun. Osteoartrita – Ghid complet de tratament
0 2566
Deși în prezent nu există niciun tratament demonstrat pentru oprirea sau încetinirea progresiei osteoartritei coloanei vertebrale, există tratamente pentru atenuarea durerii și a celorlalte simptome a..
20 iun. Exerciții fizice pentru osteoartrită
0 1813
Această categorie de tratament se axează pe condiția fizică generală, precum și pe activități specifice de creștere a forței mușchilor din jurul articulațiilor artritice, pe creșterea mobilității arti..
04 iun. Simptomele clinice ale pintenilor osoși
0 1644
Pe măsură ce fațetele articulare se inflamează, iar mușchii gâtului și spatelui se irită, este foarte comună apariția durerii de spate sau la nivelul gâtului. Simptomele tipice acuzate de pacienți inc..
04 iun. Diagnosticarea pintenilor osoși
0 1382
Evaluarea de diagnosticare începe cu examenul clinic.  Prestatorul de servicii de sănătate ar trebui să desfășoare o evaluare detaliată neurologică și a coloanei vertebrale pentru a vedea dacă există ..
04 iun. Pintenii osoși (osteofitele) și durerea de spate
0 3913
Multor pacienți li se spune că au pinteni osoși la nivelul spatelui sau gâtului, sugerându-se că pintenii osoși sunt cauza durerii lor de spate. Totuși, pintenii osoși în sine indică..
03 iun. Osteoartrita cervicală (artrita gâtului)
0 4577
Osteoartrita apare atunci când cartilajul protector dintr-o articulație începe să se uzeze și nu mai facilitează mișcarea lină dintre oase, ceea ce poate rezulta, în final, în umflarea articulației și..
03 iun. Diagnosticarea artritei coloanei vertebrale
0 2233
Orice persoană care suferă de durere sau rigiditate lombară mai mult de două săptămâni ar trebui să consulte un medic pentru o evaluare medicală.
Procesul tripartit de diagnostic..
02 iun. Spondilita anchilozantă
0 1496
Spondilita anchilozantă (SA) este un tip de artrită care afectează în principal coloana vertebrală. Boala este caracterizată de inflamație, precum și de rigiditatea și durerea rezultate la nivelul art..
02 iun. Cauzele pintenilor osoși
0 1371
Există mai multe afecțiuni comune ale coloanei vertebrale care au legătură cu dezvoltarea pintenilor osoși, inclusiv osteoartrita și stenoza coloanei vertebrale. Osteoartrita  ..
Se afişează de la 1 la 24 din 24 (1 pagini)