Menu
Cosul tau

Articole RSS Feed

30 apr. Exerciții de stabilizare lombară pentru durerea de spate
0 2373
Stabilizarea lombară este o formă activă de exerciții fizice care se utilizează în fizioterapie. Este proiectată să întărească mușchii pentru a susține coloana vertebrală și a contribui la prevenirea ..
30 apr. Cum ajută spatele exercițiile fizice
0 770
Efectuarea exercițiilor fizice și a activităților de fitness contribuie la menținerea sănătății spatelui prin permiterea schimburilor de fluide la nivelul discurilor, discul primindu-și astfel substan..
16 feb. Exerciții fizice pentru abdomen
0 2106
Exerciții fizice pentru abdomenPentru eficiență maximă, exercițiile fizice abdominale trebuie să se axeze și pe exersarea următorilor mușchi: Mușchii abdominali Mușchii abdominali inferiori Mușchii ex..
16 feb. Patru exerciții ușoare de întindere (stretching) pentru gât înțepenit
0 9394
Patru exerciții ușoare de întindere (stretching) pentru gât înțepenitChiar dacă, de obicei, gâtul înțepenit (torticolisul) este cauzat de o leziune relativ minoră, cum ar fi o întindere musculară sa..
30 sept. Realizarea fuziunii spinale în cazul fumătorilor
0 989
Astfel cum se detaliază în acest articol, cea mai bună abordare pentru obținerea unui rezultat reușit (spre exemplu, reducerea durerii) în cazul unui pacient fumător supus fuziunii spinale este ca ace..
29 sept. Totul despre neuropatie și durerea de spate cronică
0 4743
Durerea neuropată este distinctă de alte tipuri de durere. Dacă o persoană își fracturează un os, semnalele de durere sunt transportate prin nervi de la locul traumei către creier. Totuși, în cazul du..
28 sept. 11 tehnici de controlare a durerii cronice
0 1767
Pentru a vă pregăti pentru orice tehnică de gestionare a durerii cronice, este important să învățați cum să utilizați concentrarea și respirația profundă pentru a relaxa corpul. E nevoie de antrenamen..
21 sept. Opțiuni de tratament pentru pintenii osoși (osteofite)
0 2580
Tratamente nechirurgicale pentru pintenii osoși.
Majoritatea pacienților care suferă de compresia și iritația ușoară sau moderată a nervilor, cauzate de pintenii osoși, își pot gestiona simptomele efi..
21 sept. Simptomele artritei coloanei vertebrale
0 3065
Artrita coloanei vertebrale cauzează rigiditate și dureri lombare. Rigiditatea este cea mai pronunțată atunci când pacientul se scoală dimineața, se ameliorează odată cu desfășurarea activității și ..
20 sept. Simptomele și diagnosticarea problemelor fațetelor articulare
0 1369
Afecțiunile fațetelor articulare sunt printre cele mai comune probleme debilitante și recurente ale zonei lombare și ale gâtului și pot cauza simptome și dizabilități grave. Cu toate acestea, proble..
20 sept. Opțiunile de tratament pentru durerea la nivelul fațetelor articulare
0 1461
Pentru a întrerupe ciclul durerii recurente și acute de la nivelul fațetelor articulare se pot utiliza cu succes mai multe tratamente. Multe din acestea calmează temporar durerea (parțial sau chiar în..
13 sept. Artrita reumatoidă a coloanei vertebrale
0 4738
Artrita reumatoidă este o afecțiune care cauzează distrugerea articulațiilor din corp. Afecțiunea poate apărea la nivelul oricărei articulații din corp și produce cel mai adesea simptome la nivelul ar..
13 sept. Utilizarea sigură a suplimentelor cu glucozamină și sulfat de condroitină
0 5012
Pacienții trebuie să consulte întotdeauna un cadru medical înainte de a-și schimba dieta sau de a lua orice medicamente eliberate fără rețetă sau suplimente alimentare (denumite și suplimente nutritiv..
13 sept. Intervenția chirurgicală în osteoartrită
0 1477
Deși osteoartrita tinde să fie cronică, simptomele sunt rareori progresive și rareori necesită intervenția chirurgicală la nivelul articulațiilor dureroase ale coloanei vertebrale.Intervenția chirurgi..
12 sept. Osteoartrita coloanei vertebrale
0 2635
Artrita este cea mai comună cauză a durerii lombare, în special în cazul persoanelor cu vârsta peste 50 de ani. Zona lombară conține cinci seturi de fațete articulare, una pe partea stângă și una pe p..
12 sept. Cercetări cu privire la suplimentele cu glucozamină și sulfat de condroitină
0 1518
Efectele suplimentelor alimentare asupra sănătății coloanei vertebrale și, în special, asupra osteoartritei coloanei vertebrale au fost cercetate destul de puțin până în prezent. În acest moment, stud..
12 sept. Medicamente pentru osteoartrită
0 1824
Pentru controlarea durerii asociate cu artrita coloanei vertebrale se folosesc multe medicamente diferite. Doi factori importanți care trebuie luați în considerare la alegerea medicamentelor sunt nive..
25 iun. Tulburări ale fațetelor articulare și durerea de spate
0 2471
Aproape fiecare nivel flexibil sau mobil al coloanei vertebrale (cu excepția ultimei vertebre de sus) este alcătuit din aceleași elemente, printre care:·      Corpul vertebral, elementele osoase ale c..
24 iun. Tratamente nechirurgicale pentru osteoartrită
0 1322
Sunt disponibile câteva opțiuni de îngrijire conservatoare (nechirurgicală), care reprezintă prima linie de tratament care ajută la atenuarea durerii și rigidității cauzate de artrita coloanei vertebr..
24 iun. Osteoartrita fațetelor articulare
1 1482
Osteoartrita (artrita degenerativă) poate cauza uzura cartilajului dintre fațetele articulare. Atunci când articulațiile se mișcă, absența cartilajului cauzează durere, precum și pierderea capacității..
24 iun. Tratamente alternative și conservatoare adiționale pentru osteoartrită
0 1337
În plus față de tratamentele discutate în primele patru pagini ale acestui articol, mulți pacienți care suferă de osteoartrită și discuri degenerative relatează că o parte sau toate ..
21 iun. Eficiența glucozaminei și a sulfatului de condroitină în osteoartrită
0 1536
Medicina convențională nu dispune încă de un tratament demonstrat pentru oprirea sau încetinirea progresiei osteoartritei.Suplimentele alimentare cu glucozamină și sulfat de condroitină au apărut ca a..
20 iun. Osteoartrita – Ghid complet de tratament
0 2405
Deși în prezent nu există niciun tratament demonstrat pentru oprirea sau încetinirea progresiei osteoartritei coloanei vertebrale, există tratamente pentru atenuarea durerii și a celorlalte simptome a..
20 iun. Exerciții fizice pentru osteoartrită
0 1726
Această categorie de tratament se axează pe condiția fizică generală, precum și pe activități specifice de creștere a forței mușchilor din jurul articulațiilor artritice, pe creșterea mobilității arti..
04 iun. Simptomele clinice ale pintenilor osoși
0 1573
Pe măsură ce fațetele articulare se inflamează, iar mușchii gâtului și spatelui se irită, este foarte comună apariția durerii de spate sau la nivelul gâtului. Simptomele tipice acuzate de pacienți inc..
Se afişează de la 1 la 25 din 92 (4 pagini)