Meniu
Cosul tau

Articole RSS Feed

25 Jun Tulburări ale fațetelor articulare și durerea de spate
0 224
Aproape fiecare nivel flexibil sau mobil al coloanei vertebrale (cu excepția ultimei vertebre de sus) este alcătuit din aceleași elemente, printre care:·      Corpul vertebral, elementele osoase ale c..
24 Jun Tratamente nechirurgicale pentru osteoartrită
Dr.Dragus Marcel 0 145
Sunt disponibile câteva opțiuni de îngrijire conservatoare (nechirurgicală), care reprezintă prima linie de tratament care ajută la atenuarea durerii și rigidității cauzate de artrita coloanei vertebr..
24 Jun Osteoartrita fațetelor articulare
Dr.Dragus Marcel 1 129
Osteoartrita (artrita degenerativă) poate cauza uzura cartilajului dintre fațetele articulare. Atunci când articulațiile se mișcă, absența cartilajului cauzează durere, precum și pierderea capacității..
24 Jun Tratamente alternative și conservatoare adiționale pentru osteoartrită
Dr.Dragus Marcel 0 149
În plus față de tratamentele discutate în primele patru pagini ale acestui articol, mulți pacienți care suferă de osteoartrită și discuri degenerative relatează că o parte sau toate ..
21 Jun Eficiența glucozaminei și a sulfatului de condroitină în osteoartrită
Dr.Dragus Marcel 0 163
Medicina convențională nu dispune încă de un tratament demonstrat pentru oprirea sau încetinirea progresiei osteoartritei.Suplimentele alimentare cu glucozamină și sulfat de condroitină au apărut ca a..
20 Jun Osteoartrita – Ghid complet de tratament
Dr.Dragus Marcel 0 188
Deși în prezent nu există niciun tratament demonstrat pentru oprirea sau încetinirea progresiei osteoartritei coloanei vertebrale, există tratamente pentru atenuarea durerii și a celorlalte simptome a..
20 Jun Exerciții fizice pentru osteoartrită
Dr.Dragus Marcel 0 144
Această categorie de tratament se axează pe condiția fizică generală, precum și pe activități specifice de creștere a forței mușchilor din jurul articulațiilor artritice, pe creșterea mobilității arti..
04 Jun Simptomele clinice ale pintenilor osoși
Dr.Dragus Marcel 0 141
Pe măsură ce fațetele articulare se inflamează, iar mușchii gâtului și spatelui se irită, este foarte comună apariția durerii de spate sau la nivelul gâtului. Simptomele tipice acuzate de pacienți inc..
04 Jun Diagnosticarea pintenilor osoși
Dr.Dragus Marcel 0 142
Evaluarea de diagnosticare începe cu examenul clinic.  Prestatorul de servicii de sănătate ar trebui să desfășoare o evaluare detaliată neurologică și a coloanei vertebrale pentru a vedea dacă există ..
04 Jun Pintenii osoși (osteofitele) și durerea de spate
Dr.Dragus Marcel 0 212
Multor pacienți li se spune că au pinteni osoși la nivelul spatelui sau gâtului, sugerându-se că pintenii osoși sunt cauza durerii lor de spate. Totuși, pintenii osoși în sine indică..
03 Jun Osteoartrita cervicală (artrita gâtului)
Dr.Dragus Marcel 0 208
Osteoartrita apare atunci când cartilajul protector dintr-o articulație începe să se uzeze și nu mai facilitează mișcarea lină dintre oase, ceea ce poate rezulta, în final, în umflarea articulației și..
03 Jun Diagnosticarea artritei coloanei vertebrale
Dr.Dragus Marcel 0 202
Orice persoană care suferă de durere sau rigiditate lombară mai mult de două săptămâni ar trebui să consulte un medic pentru o evaluare medicală.
Procesul tripartit de diagnostic..
02 Jun Spondilita anchilozantă
Dr.Dragus Marcel 0 206
Spondilita anchilozantă (SA) este un tip de artrită care afectează în principal coloana vertebrală. Boala este caracterizată de inflamație, precum și de rigiditatea și durerea rezultate la nivelul art..
02 Jun Cauzele pintenilor osoși
Dr.Dragus Marcel 0 214
Există mai multe afecțiuni comune ale coloanei vertebrale care au legătură cu dezvoltarea pintenilor osoși, inclusiv osteoartrita și stenoza coloanei vertebrale. Osteoartrita  ..
28 May 3 semne de avertizare că aveți un disc deplasat sau degenerat
Dr.Dragus Marcel 0 177
Discurile spinale - care servesc ca „perne” între corpurile vertebrele - uneori se pot rupe și scurge în materialul interior care împinge în exterior și / sau irită rădăcinile nervoase din apropiere, ..
27 May Anatomia herniei de disc
Dr.Dragus Marcel 0 137
Hernia de disc este în mod obișnuit rezultatul uzurii sau rănirii. Citiți mai departe pentru o prezentare generală utilă a modului în care apare hernia de disc: Structura unui discFiecare dintre discu..
27 May Semne ale herniei de disc la nivelul coloanei lombare și cervicale
Dr.Dragus Marcel 0 136
Herniile de disc pot provoca o varietate de simptome, dar aceste simptome pot varia în funcție de locul în care este localizată hernia de disc, la nivelul coloanei vertebrale. În cele ce urmează, vom ..
26 May Operația herniei de disc toracice
Dr.Dragus Marcel 0 144
Operația herniei de disc toracacice este indicată doar în cazuri rare, atunci când hernia de disc duce la mielopatie (disfuncție a măduvei spinării), deficite neurologice progresive sau dureri intoler..
24 May Dureri de spate datorate herniei de disc toracice
Dr.Dragus Marcel 0 131
Hernia de disc din partea superioară a spatelui poate să apară atunci când materialul gelatinos interior al unui disc intervertebral împinge din interiorul discului. Un hernia de disc toracic poate pr..
22 May Activități zilnice pentru a evita hernia de disc
Dr.Dragus Marcel 0 136
Majoritatea persoanelor cu hernie de disc în partea inferioară a spatelui simt o durere ușoară timp de 6 săptămâni. Cu toate acestea, acest lucru poate fi chinuitor - mai ales dacă acea persoană se mi..
22 May 3 exerciții pentru hernia de disc, în picioare sau șezând
Dr.Dragus Marcel 0 239
Exercițiile care ajută la diminuarea durerii provocată de hernia de disc lombară pot fi dificil de găsit - mai ales în cazul în care căutați acele exerciții pe care să nu trebuiască să le efectuați pe..
17 May Diagnosticarea herniei de disc toracice
Dr.Dragus Marcel 0 128
Primul pas în diagnosticarea unei hernii de disc toracice include un bun istoric medical al pacientului şi examinare fizică. Medicul va începe prin a înţelege mai bine simptomele pacientului, incluzân..
16 May Cauze ale herniei de disc toracice
Dr.Dragus Marcel 0 127
Atunci când nucleul intern al oricărui disc între cele 12 vertebre ale coloanei vertebrale toracice iese în afară prin nucleul extern şi irită o rădăcină a unui nerv al coloanei vertebrale din apropie..
13 May Tratament hernie de disc toracică
Dr.Dragus Marcel 0 145
Majoritatea simptomelor herniei de disc toracice pot fi tratate fără chirurgie toracică. Există o varietate de opţiuni de tratament non-chirurgical ce pot fi încercate, şi deseori pacienţii vor trebui..
12 May Simptome hernie de disc toracică
Dr.Dragus Marcel 0 207
Durerea este cel mai comun simptom al unei hernii de disc toracice şi poate fi izolată în partea superioară a spatelui sau radia într-un tipar dermatomatal (rădăcină unică a nervului). Durerea toracic..
Afişare 1 - 25 din 75 (3 pagini)