Meniu
Cosul tau

Articole RSS Feed

04 Jun Simptomele clinice ale pintenilor osoși
Dr.Dragus Marcel 0 23
Pe măsură ce fațetele articulare se inflamează, iar mușchii gâtului și spatelui se irită, este foarte comună apariția durerii de spate sau la nivelul gâtului. Simptomele tipice acuzate de pacienți inc..
04 Jun Diagnosticarea pintenilor osoși
Dr.Dragus Marcel 0 96
Evaluarea de diagnosticare începe cu examenul clinic.  Prestatorul de servicii de sănătate ar trebui să desfășoare o evaluare detaliată neurologică și a coloanei vertebrale pentru a vedea dacă există ..
04 Jun Pintenii osoși (osteofitele) și durerea de spate
Dr.Dragus Marcel 0 139
Multor pacienți li se spune că au pinteni osoși la nivelul spatelui sau gâtului, sugerându-se că pintenii osoși sunt cauza durerii lor de spate. Totuși, pintenii osoși în sine indică..
03 Jun Osteoartrita cervicală (artrita gâtului)
Dr.Dragus Marcel 0 124
Osteoartrita apare atunci când cartilajul protector dintr-o articulație începe să se uzeze și nu mai facilitează mișcarea lină dintre oase, ceea ce poate rezulta, în final, în umflarea articulației și..
03 Jun Diagnosticarea artritei coloanei vertebrale
Dr.Dragus Marcel 0 137
Orice persoană care suferă de durere sau rigiditate lombară mai mult de două săptămâni ar trebui să consulte un medic pentru o evaluare medicală.
Procesul tripartit de diagnostic..
02 Jun Spondilita anchilozantă
Dr.Dragus Marcel 0 140
Spondilita anchilozantă (SA) este un tip de artrită care afectează în principal coloana vertebrală. Boala este caracterizată de inflamație, precum și de rigiditatea și durerea rezultate la nivelul art..
02 Jun Cauzele pintenilor osoși
Dr.Dragus Marcel 0 165
Există mai multe afecțiuni comune ale coloanei vertebrale care au legătură cu dezvoltarea pintenilor osoși, inclusiv osteoartrita și stenoza coloanei vertebrale. Osteoartrita  ..
28 May 3 semne de avertizare că aveți un disc deplasat sau degenerat
Dr.Dragus Marcel 0 136
Discurile spinale - care servesc ca „perne” între corpurile vertebrele - uneori se pot rupe și scurge în materialul interior care împinge în exterior și / sau irită rădăcinile nervoase din apropiere, ..
27 May Anatomia herniei de disc
Dr.Dragus Marcel 0 87
Hernia de disc este în mod obișnuit rezultatul uzurii sau rănirii. Citiți mai departe pentru o prezentare generală utilă a modului în care apare hernia de disc: Structura unui discFiecare dintre discu..
27 May Semne ale herniei de disc la nivelul coloanei lombare și cervicale
Dr.Dragus Marcel 0 102
Herniile de disc pot provoca o varietate de simptome, dar aceste simptome pot varia în funcție de locul în care este localizată hernia de disc, la nivelul coloanei vertebrale. În cele ce urmează, vom ..
26 May Operația herniei de disc toracice
Dr.Dragus Marcel 0 103
Operația herniei de disc toracacice este indicată doar în cazuri rare, atunci când hernia de disc duce la mielopatie (disfuncție a măduvei spinării), deficite neurologice progresive sau dureri intoler..
24 May Dureri de spate datorate herniei de disc toracice
Dr.Dragus Marcel 0 95
Hernia de disc din partea superioară a spatelui poate să apară atunci când materialul gelatinos interior al unui disc intervertebral împinge din interiorul discului. Un hernia de disc toracic poate pr..
22 May Activități zilnice pentru a evita hernia de disc
Dr.Dragus Marcel 0 108
Majoritatea persoanelor cu hernie de disc în partea inferioară a spatelui simt o durere ușoară timp de 6 săptămâni. Cu toate acestea, acest lucru poate fi chinuitor - mai ales dacă acea persoană se mi..
22 May 3 exerciții pentru hernia de disc, în picioare sau șezând
Dr.Dragus Marcel 0 156
Exercițiile care ajută la diminuarea durerii provocată de hernia de disc lombară pot fi dificil de găsit - mai ales în cazul în care căutați acele exerciții pe care să nu trebuiască să le efectuați pe..
17 May Diagnosticarea herniei de disc toracice
Dr.Dragus Marcel 0 105
Primul pas în diagnosticarea unei hernii de disc toracice include un bun istoric medical al pacientului şi examinare fizică. Medicul va începe prin a înţelege mai bine simptomele pacientului, incluzân..
16 May Cauze ale herniei de disc toracice
Dr.Dragus Marcel 0 105
Atunci când nucleul intern al oricărui disc între cele 12 vertebre ale coloanei vertebrale toracice iese în afară prin nucleul extern şi irită o rădăcină a unui nerv al coloanei vertebrale din apropie..
13 May Tratament hernie de disc toracică
Dr.Dragus Marcel 0 120
Majoritatea simptomelor herniei de disc toracice pot fi tratate fără chirurgie toracică. Există o varietate de opţiuni de tratament non-chirurgical ce pot fi încercate, şi deseori pacienţii vor trebui..
12 May Simptome hernie de disc toracică
Dr.Dragus Marcel 0 144
Durerea este cel mai comun simptom al unei hernii de disc toracice şi poate fi izolată în partea superioară a spatelui sau radia într-un tipar dermatomatal (rădăcină unică a nervului). Durerea toracic..
10 May Opţiuni chirurgicale pentru hernia de disc
Dr.Dragus Marcel 0 102
În cazul în care cursul tratamentelor non-chirurgicale (în general între patru şi şase săptămâni) nu este eficient pentru ameliorarea durerii produse de hernia de disc, intervenţia chirurgicală de dec..
09 May Tratamente chirurgicale pentru hernia de disc lombară
Dr.Dragus Marcel 0 108
Obiectivul intervenţiei chirurgicale pentru hernia de disc lombară este eliminarea porţiunii de disc care afectează rădăcina nervului (de obicei între 5% şi 10% din disc). Opţiuni chirurgicale pentru ..
08 May Intervenţia chirurgicală a coloanei vertebrale pentru hernie de disc cervicală
Dr.Dragus Marcel 0 153
Majoritatea episoadelor de durere de braţe produse de hernie de disc cervicală se vor rezolva într-o perioadă de câteva săptămâni până la câteva luni. Însă dacă durerea ţine mai mult de 6 până la 12 s..
07 May Intervenţia chirurgicală pentru hernia de disc lombară
Dr.Dragus Marcel 0 303
Dacă durerea sau alte simptome ale herniei de disc lombare persistă după şase săptămâni, intervenţia chirurgicală este deseori luată în considerare. Hernia de disc lombară este deseori cel mai întâlni..
06 May Tratamentul nechirurgical al herniei de disc lombare
Dr.Dragus Marcel 0 185
Majoritatea cazurilor de simptome de hernie de disc lombară se rezolvă de la sine în şase săptămâni, aşa că deseori pacienţilor li se recomandă să înceapă cu tratamente non-chirurgicale. Însă acest lu..
01 May Concurs: Keep doing what you love 2
2 1162
Perioada: 01.05.2019 - 10.05.2019 SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL CONCURSULUI1.1. Organizatorul concursuluiConcurs: Keep doing what you love 2 (denumit in continuare “Concursul”) este organizat de catre S...
30 Apr Tratamentul conservator pentru o hernie de disc cervicală
Dr.Dragus Marcel 0 193
Majoritatea timpului, durerea brațului care provine de la o hernie de disc cervicală, poate fi controlată cu medicație, iar doar tratamentele nechirurgicale (denumite și conservatoare) sunt suficiente..
Afişare 1 - 25 din 68 (3 pagini)